Diz Protezi

Diz protezi aşınmış dizlere yapılan metalik kaplamaya verilen isimdir. Diz protezi bir mekanizma değildir. Diz ekleminde problemi olan hastalara ağrısız ve daha rahat hareket edebilme imkanı sağlar.

Diz Artroskopisi

Artroskopi, yarım santimetrelik kısa kesilerden eklem içinin görüntülenmesi ve açık bir cerrahi ile yapılabilecek birçok işin daha fazla doku hasarı yapmadan kapalı olarak yapılabilmesine olanak tanıyan bir cerrahi yöntemdir.

Yüksek Tibial Osteotomi

Osteotomi, kelimenin tam anlamıyla “kemiğin kesilmesi” anlamına gelir. Diz osteotomisinde, tibia  veya femur kesilir ve daha sonra diz eklemi üzerindeki basıncı hafifletmek için yeniden şekillendirilir.

Patella Çıkığı

Diz kapağı kemiği yani patella, diz ekleminin en önemli kısımlarından biridir. Diz kapağında meydana gelen çıkıkla oldukça nadir görülür.

Diz Bağ Yaralanmaları

Dizlerinizde en çok zedelenmeye yatkın iki bağ bulunur. Ön çapraz bağ denilen bağ, dizinizin ortasında yer alır.

Multiple Bağ Yaralanmaları

Dizde görülen çoklu bağ yaralanmaları diz ekleminde iki ya da daha fazla diz bağının hasar gördüğü durumlardır.

Kalça Protezi

Doğuştan gelişen kalça rahatsızlıkları, cerrahi tedavisinde kullanılan metal, metal-seramik karışımı veya polietilenden yapılmış yapay eklemlere denilmektedir.

Kalça Artroskopisi

Kalça artroskopisi, kalça eklemindeki ve kalça eklemi çevresindeki hastalıkların tedavisinde 1 cm’lik cilt kesilerinden özel enstrümanlarla yapılan cerrahi girişimdir.

Revizyon Kalça Ameliyatı

Total kalça protezinin revizyonu eski protez kalçayı almak ve yenisiyle değiştirmek için yapılan bir işlemdir. Kalça protezi ameliyatının başarısızlığına şunlar neden olur…

Omuz Protezi

Yaş ile omuz ekleminiz yıpranır veya artrit oluşur. Omuzun aşırı kullanılması da bu sorunu artırabilir. Belki de eklem, romatoid artrit gibi kronik bir hastalıktan dolayı hasar görmüş olabilir. Kötü bir düşmeyle omuzda yırtılma ya da kırık meydana gelmiş olabilir.

Tekrarlayan Omuz Çıkıkları

Omuz eklemi vücudun en fazla hareket eden eklemidir. Tüm yönlere kolun rahat hareket etmesini ve elimizin vücudumuzun birçok bölgesine erişmesini sağlar. Bu kadar çok hareket edebilmesi omuz ekleminin diğer eklemlere göre daha kolay çıkmasına neden olur.

Omuz Artroskopik Onarım

Omuz ekleminde yaşanan sorunlar genellikle kolun baş üzerine kaldırılmasında açığa çıkmaktadır. Omuz ağrısı şeklinde belirti gösteren omuz sakatlanmaları mutlaka ayrıntılı bir muayene sürecine ihtiyaç duyularak teşhis edilebilmektedir. 

Rotator Manşet Yırtığı

Rotator kılıf 4 kastan ve kasların omuz kapsülüne yapıştığı tendonlardan oluşur. Her kasın bir görevi vardır. Bu kaslardan birinin ya da birkaçının yırtılması durumuna rotator kılıf yırtığı ya da rotator cuff sendromu denir.

Ayak Bileği Antroskopisi

Günümüzde ayak bileği artroskopisi eklem sorunlarının tanı ve tedavisinde kullanılır. Ayak bileğinin ön kısmına açılan 0.5-1 cm’lik 2 veya 3 adet küçük kesi aracılığıyla artroskopisi gerçekleştirilebilir.

Psödoartroz Cerrahisi

Kemiğin kaynamaması psödoartroz olarak isimlendirilmektedir. Psödoartrozlar  hipertrofik ve enfekte olarak sınıflanmaktadır. Kırık kaynamama sorunu aslında yüzyıllardır bilinen fakat bir türlü tedavi edilemeyen bir sorundur.

Halluks Valgus

Halluks Valgus hastalığı, ayak başparmağının dışa dönmesi ve iç kısımda ağrılı çıkıntı oluşmasıdır. Bu hastalık tek bir rahatsızlıktan ziyade birden fazla rahatsızlığın bir araya gelmesi ile oluşur.

Halluk Rigidus Cerrahileri

Ortopedi ve Travmatoloji bölümünde, ayak başparmağında bulunan artitlerdir. Halluks Rigidus bir diğer ismi Metatatarsofalengeal eklem kısaca MTP eklem ifadeleri kullanılmaktadır.